The Night Watch de Sergei Lukyanenko

„Set in modern day Moscow, Night Watch is a world as elaborate and imaginative as Tolkien or the best Asimov. Living among us are the „Others,” an ancient race of humans with supernatural powers who swear allegiance to either the Dark or the Light. A thousand-year treaty has maintained the balance of power, and the two sides coexist in an uneasy truce. But an ancient prophecy decrees that one supreme „Other” will rise up and tip the balance, plunging the world into a catastrophic war between the Dark and the Light. When a young boy with extraordinary powers emerges, fulfilling the first half of the prophecy, will the forces of the Light be able to keep the Dark from corrupting the boy and destroying the world? ”

Aceasta este descrierea ce poate fi gasita pe Amazon.com daca veti cauta The Night Watch de Sergei Lukyanenko. Volumul, primul dintr-o serie de patru, mi-a fost dat cadou de ziua mea de doua bune pritetene spunandu-mi ca li s-a parut ca suna interesant. Sa spun ca eram circumspecta ar fi putin… Vampiri iarasi? Ei bine, nu, vampirii cad pe un plan secund in acest roman ce concureaza cu success cu orice carte dark fantasy de valoare.

In lumea noastra sunt oamenii si sunt „The Others,” oameni cu puteri supranaturale apartinand ori binelui or raului. Anton Gorodetsky este un Light Other de nivel 7, adica pica in categoria „si altii”. Obisnuit cu slujba lui de birou in fata calculatorului, el nu este foarte fericit cand seful cel mare, Boris Ignatievici ii da o munca de teren.Intr-o lume in care vampirii primesc licenta pentru a vana oameni, in care cel mai mic blestem poate cauza un vortex al damnarii si in care magicienii se plimba printre oamenii normali, Anton trebuie sa jongleze cu minciunile spuse atat de cei din Night Watch cat si de cei din Day Watch pentru a ramane in viata.

Mi-au placut mult in aceasta carte, stilul personal evocat de gandurile si actiunile lui Anton pe parcursul intregului roman, si versurile celor de la Kipelov raspandite aici si acolo care merg mana in mana cu „mood”-ul romanului. Mi-a placut de asemenea ca nici binele nici raul nu este alb si negru. Ambele factiuni sunt de un gri intens care te face sa te intrebi ce urmaresc ei defapt.

Nota mea: 4/5


4 gânduri despre “The Night Watch de Sergei Lukyanenko

  1. Sună intrigant.. Dar, ce mă atrage pe mine mai mult, este locul unde se petrece acţiunea romanului, încerc să citesc cât mai multe cărţi în care acţiunea se petrece altundeva, decât în America. Mi-ar plăcea să citesc o carte sau două cu acţiunea în Moscova şi în Saint Petersburg.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s