O iubire imposibila: volumul 1

„Stephen Kenyon, duce de Ashburton, și-a luat întotdeauna în serios îndatoririle impuse de rang –  asta până când medicul familiei îi dă o veste șocantă: mai are doar câteva luni de trăit. Încercând să își limpezească gândurile și sentimentele și să se împace cu propria soartă, Stephen fuge din lumea exclusivistă și izolată a celor privilegiați în care a trăit până acum, pornind să străbată țara ca om de rând. Întâlnirea cu Rosalind Jordan, o orfană care s-a transformat într-o femeie încântătoare și plină de compasiune, îi trezește din amorțire inima îndurerată. Dar poate Stephen să-și declare dragostea conștient de secretul care l-a făcut să fugă de vechea lui existență? Iar Rosalind poate risca să iubească un om plin de taine, care, deși este pentru ea întruchiparea celor mai  profunde dorințe, totuși nu ar putea niciodată să-i aparțină cu adevărat?”

Extract: „Stephen rămase nemişcat în mijlocul camerei, în cercând să în teleagă realitatea dezvăluită de cuvintele doctorului. Mort în câteva luni. Părea imposibil. Avea doar treizeci şi şase de ani, pentru numele lui Dumnezeu! Nu era tânăr, poate, dar nici bătrân, şi era într-o formă excelentă! Cu except ia astmului uşor din copilărie, se bucurase întotdeauna de o sănătate solidă […] cu o oră în urmă era un duce în floarea vârstei, un om care tocmai îşi lepădase hainele de doliu după sot ie şi se gândea la un alt început. Acum era un muribund.”

Parerea mea: Bun, in sfarsit o recenzie a unei carti citite in 2012, chiar daca este doar primul volum. Cand am luat cartea cu revista Libertatea pentru femei, am facut-o pentru ca nu aveam ce sa citesc in autobuz. Nu regret ca am dat banii pe ea, mai mult de abia astept sa apara volumul 2. Este o poveste romantica, usoara, care probabil va fi foarte trista in urmatorul volum, dar in prima parte raspandeste o dulceata aparte.

Pro: Mi-au placut mult de tot personajele. Trupa de teatru Fitzgerald este minunat de bine descrisa, iar incercarea ducelui de a-si ascunde identitatea este miscatoare si trista in acelasi timp. Mi-au placut, de asemenea micile scene de tandrete si incercatile celor doi de a nu se incurca unul cu celalalt. Descrierile framantarilor interioare ale personajelor sunt facute cu multa maiestrie si chiar ajungi sa simti ce simt si ei.

Cons: Mi s-a parut totusi prea grabit romantismul. Stiu ca omul este pe moarte, dar parca nu te indragostesti de prima persoana mai interesanta pe care o vezi. Nu stiu, pe alocuri a fost prea rapid totul. Cartea este frumoas scris, dar la capitolul complexitate nu va castiga niciun premiu.

Nota mea: 4/5 ( All in all este o frumoasa poveste de dragoste, scrisa cu maiestrie, care va incanta cu siguranta fanii mai romantici si cei care adora operele lui Nicholas Sparks )


4 gânduri despre “O iubire imposibila: volumul 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s