In my mailbox #3: Valentine si Vei fi acolo?

Brrr… este atat de frig afara, dar eu a trebuit sa ies din casa pentru a da o fuga pana la posta. Cateodata ma intreb de ce nu comand prin curier, dar banuiesc ca imi place sa merg pana la posta si sa fac putina miscare. Cum pe strada sunt atatea standuri de ziare, am ajus la posta cu punga plina de carti si DVD- uri.

Primul stand de ziare avea cartea Valentine de Adriana Trigiani. Cum mi-a placut foarte mult coperta am decis sa o cumpar.

„Firma de pantofi Angelini, care realizează încălțăminte de lux la comandă de peste o sută de ani, fiind una dintre ultimele afaceri de familie din Greenwich Village, New York, se află în pragul falimentului. Tânăra Valentine Roncalli, nepoata şi ucenica maestrei artizan Teodora Angelini, își dorește cu ardoare să salveze afacerea, dar pentru asta trebuie să o modernizeze, să o aducă în secolul XXI. Viața ei se împarte între datoria faţă de familie, povestea de dragoste cu maestrul bucătar Roman Falconi şi provocarea profesională oferită de şansa de a participa la competiţia organizată de un prestigios magazin new-yorkez. Călătorind în Italia să învețe tehnici noi și să găsească materialul cel mai potrivit pentru pantofii cu care își va doborî adversarii, Valentine își descoperă propriul simț artistic, dar și un secret de familie care îi va schimba viața într-un mod cu totul neașteptat.

Scrisă cu sensibilitate, dar și cu umor, cartea Adrianei Trigiani este o celebrare a dragostei, o desfătare pentru cititorul pasionat de experiențe de viață împlinite.”
Cartea lui Guillaume Musso am ridicat-o de la posta, fiind romanul pe care l-am comandat. Atat descrierea cat si istoricul autorului m-au facut curioasa, mai ales fiindca este francez si imi pare ca scrie in stilul lui Marc Levy.

„Romanul Vei fi acolo? încearcă să răspundă la o întrebare pe care ne-am pus-o, fără îndoială, de multe ori: dacă ne-am putea întoarce în timp, am avea curajul să facem alegerile opuse? Ne-am putea asuma riscul deturnării propriului destin?
Elliott este un chirurg de succes din San Francisco, în vârstă de şaizeci de ani, a cărui viaţă se învârte în jurul fiicei lui, Angie. Dar Elliott nu-şi poate găsi pacea sufletească, pentru că Ilena, femeia de care s-a îndrăgostit nebuneşte cândva, a murit în urmă cu treizeci de ani.

 Aflat în Cambodgia, într-o misiune umanitară, este întrebat de un bătrân localnic: „Dacă ţi s-ar putea împlini o singură dorinţă, care ar fi aceea?” Pentru Elliott, răspunsul nu poate fi decât unul singur: să dea timpul înapoi, pentru a împiedica moartea Ilenei. Însă ceea ce omite Elliott este faptul că orice călătorie în timp funcționează pe principiul dominoului: orice schimbare, oricât de mică, poate declanșa un tsunami al trecutului, care să măture singurele certitudini din prezent.”

De la un alt stand de ziare am luat seria Cirque du Soleil care vine cu Libertatea: Alegria, Varekai si Corteo. Al patrulea DVD din serie, Saltimbaco, va aparea pe 8 februarie.

„Deep within a forest, at the summit of a volcano, exists an extraordinary world – a world where something else is possible. A world called Varekai.

From the sky falls a solitary young man, and the story of Varekai begins. Parachuted into the shadows of a magical forest, a kaleidoscopic world populated by fantastical creatures, this young man sets off on an adventure both absurd and extraordinary. On this day at the edge of time, in this place of all possibilities, begins an inspired incantation to life rediscovered.”

Ca sa fie ziua perfecta cand am ajuns acasa degerata pana la os am primit un telefon de la o firma de curierat. Precomanda mea de la Leda venise 🙂 Uratii de Scott Westerfeld a fost adaugata la colectie.

In final toate cartile au fost aranjate frumos in biblioteca si isi asteapta randul sa fie citite. Trebuie sa termin mai intai cu Fortele Raului Absolut, Jocurile Foamei: Revolta si Jurnalele Vampirilor.

Cred ca am ajuns la 30 de carti cumparate doar in ultima luna.


5 gânduri despre “In my mailbox #3: Valentine si Vei fi acolo?

  1. Şi eu am pus ochii pe „Valentine”. Chiar azi am bănănăit print-o librărie şi am răsfoit-o puţin. După ce o citeşti trebuie să scrii o recenzie! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s