O altfel de leapsa

Image and video hosting by TinyPic

Dupa cum arata si imaginea de mai sus, aceasta leapsa este preluata de pe blogul „Altfel de carti” si ideea este absolut geniala. Sa vedem ce imi iese si mie 🙂

1.Luati prima carte pe care o gasiti la indemana si transcrieti primul paragraf.

Cand domnul Baggins din Fundatura a anuntat ca in curand isi va celebra a o suta unsprezecea zi de nastere cu o petrecere de maretie nemaiintalnita , s-au starnit discutii si multa agitatie in Hobbiton. Bilbo era foarte bogat si foarte aparte si fusese minunea tinutului timp de saizeci de ani, de la acea extraordinara disparitie si neasteptata intoarcere a lui.

2.Srieti primul paragraf din cartea preferata.

O sa te iubesc maine, fiindca astazi inca nu te cunosc. Am inceput prin a cobori scarile cladirii vechi in care locuiam, putin cam grabit, recunosc. La parter, mana cu care ma tinusem de balustrada, mirosea a ceara de albine: ingrijitoarea lustruia metodic lemnul pana la cotul celui de-al doilea palier luminat si apoi catre ultimele etaje, joia. Cu toate ca lumina poleia fatadele caselor, trotuarul era inca lucios de la ploaia din zori. Si cand te gandesti ca, mergand asa cu pasi vioi, nu stiam inca nimic, habar nu aveam de tine, tu, care aveai sa imi daruiesti intr-o zi cel mai frumos cadou pe care viata il poate face barbatilor.

3.Scrieti un citat dintr-o carte care v-a dat de gandit.

Nu există nici fericire, nici nenorocire pe lume, există doar compararea unei stări cu cealaltă şi atâta tot. Doar cel care a simţit nefericirea cea mai cumplită e în stare să  simtă cea mai mare fericire.

Aşa trecem adeseori pe lângă fericire, fără să o vedem, fără să o privim, şi dacă am văzut-o şi am privit-o, fără să o cunoaştem.

4.Transcrieti primul paragraf din cartea care v-a marcat copilaria.

Domnul si Doamna Dursley, de pe Aleea Boschetelor numarul 4, erau foarte mandri ca erau complet normali, slava Domnului! Erau ultimii oameni de la care te-ai fi asteptat sa fie amestecati in ceva straniu sau misterios, fiindca, pur si simplu nu credeau in astfel de aiureli. Domnul Dursley era directorul unei firme numite Grunnings, care facea burghie. Era un barbat inalt, matahalos, aproape fara gat, dar avea o mustata foarte bogata.

5.Transcrieti primele 10 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar nu va place.

Spune-mi Ishmael. Cu cativa ani in urma, nu conteaza… ( Moby Dick de Herman Melville )

6.Luati o carte care va este mai aproape(sa nu fie aceeasi ca la punctul unu) deschideti-o la nimereala si transcrieti primele 10 cuvinte de pe pagina.

Furtuna parca rupea din el, ii simtea muscatura in adancul fiintei… ( Shogun de James Clavell)

7.Scrieti ultimele 5 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar inca nu ati citit-o.

… am cantat numai pentru tine. ( Clopotele de Richard Harvell )

8.Transcrieti prima fraza dintr-o carte cu vampiri, la alegere.(daca aveti)

 Si exact cand ma gandeam ca o zi mai nasoala de atat nu se poate, am vazut mortaciunea aia sprijinita de vestiarul meu. ( Casa Noptii: Semnul de P.C. Cast )

9. Scrie o replica a unuia dintre personajele tale masculine preferate – din carti:

„You are here to learn the subtle science and exact art of potionmaking,” he began. […] „I don’t expect you will really understand the beauty of the softly simmering cauldron with its shimmering fumes, the delicate power of liquids that creep through human veins, bewitching the mind, ensnaring the senses … I can teach you how to bottle fame, brew glory, even stopper death – if you aren’t as big a bunch of dunderheads as I usually have to teach.” ( Severus Snape – Harry Potter )

„Oh, very good….Yes, it is easy to see that nearly six years of magical education have not been wasted on you, Potter. ‘Ghosts are transparent.’ ( Severus Snape – Harry Potter )

10. Uita-te la biblioteca ta. Cauta o carte care sa inceapa cu T, M sau V, la alegere, iar apoi scrie prima fraza din ea:

Okay, so it’s true, I can time travel. But it’s not as exciting as it seems. ( Tempest – Julie Cross )

Leapsa merge mai departe la toti cei care au dat peste ea si au citit-o. Sunt tare curioasa sa citesc raspunsurile voastre 🙂 Nu uitati sa adaugati bannerul ( (aici codul: <a href=”http://altfel-de-carti.blogspot.com/2012/05/altfel-de-leapsa.html&#8221; target=”_blank”><img src=”http://i49.tinypic.com/1e2qz4.jpg&#8221; border=”0″ alt=”Image and video hosting by TinyPic” /></a>) pentru a da Cezarului ce este al Cezarului.


4 gânduri despre “O altfel de leapsa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s