Recenzie: Ruby Blue

Ruby Blue

„Meet Ruby. She’s your average (somewhat dorky) ice-cream eating, garden-loving teenager, who is constantly being annoyed by her little brother, is best friends with possibly the only Goth kid in town and, oh yeah…she sees fairies.

After Nick Martino (possibly the hottest guy she’s ever known) finally asks her out, she can barely manage a two-word sentence when a bizarre incident strikes their lakeside town.Stumbling bare-foot through some interesting dates, will she ever find love? And what does Ruby do when more strange events continue to occur? Will she keep her gift of Fairy Sight a secret? As an ancient myth unfolds and new mystic fairy tales come to life, Ruby and her menagerie of friends tackle some extraordinary circumstances with her very ordinary abilities in this modern day fairy tale. See what legends come to life in “Ruby Blue,” a young adult fantasy fiction novel and the first installment of the Ruby Blue series.”

Mic rezumat: Ruby este o tanara normala de 17 ani. Normala? Da, asta daca nu pui la socoteala faptul ca vede zane 🙂 Ii plac inghetata si florile, are un frate pe nume Leo care o enerveaza si doi prieteni foarte buni, dintre care numai unul este om. Ba are chiar si un job… Totul decurge normal pana cand Nick Martino o invita la o intalnire si ceva extrem de ciudat se intampla. Pentru a afla ce, trebuie sa cititi cartea.

Citat: „Magical things can happen in a garden. Or a forest… Or really anywhere that’s green and lush. Trust me. I know. How do I know this? Because I’ve experienced it firsthand. My name is Ruby Blue.”

Parerea mea: Am adorat cartea aceasta! De la primele pagini pana la ultimele a fost atat de bine scrisa si de distractiva incat nu a avut cum sa nu imi placa. Stilul de scris al autoarei este absolut perfect incat face sa para ca a fost intr-adevar scrisa de o adolescenta, dand veridicitate actiunii.  Plus ca romanul are toate ingredientele unui carti de succes: mister, actiune, romance, parti amuzante. Este absolut dementiala!

Imi place de asemenea cat de usor combina Julie Cassar partea normala a lumii cu cea fantastica. De exemplu, intr-un moment Ruby vorbeste despre gradina ei, si casa unde locuieste cu parintii si fratele ei, iar in celelalt moment anunta ca poate vedea zane. Te ia total prin suprindere, te amuza si te tine in priza. Ajungi sa vrei sa citesti cat mai repede pentru a afla tot ce se intampla.

In privinta personajelor, Ruby este genul de personaj de care te atasezi din prima. Este amuzanta si foarte loiala, curajoasa si are abilitatea iesita din comun de a vedea zanele. Prietenia dintre oameni si zane portretizata prin relatia de amicitie dintre Anya si Ruby este foarte bine descrisa si surprinde zanele in alte ipostaze decat cele clasice din folclor.

Nota mea: 5+/5


4 gânduri despre “Recenzie: Ruby Blue

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s