Recenzie: Struck

Struck

“Mia Price is a lightning addict. She’s survived countless strikes, but her craving to connect to the energy in storms endangers her life and the lives of those around her.

Los Angeles, where lightning rarely strikes, is one of the few places Mia feels safe from her addiction. But when an earthquake devastates the city, her haven is transformed into a minefield of chaos and danger. The beaches become massive tent cities. Downtown is a crumbling wasteland, where a traveling party moves to a different empty building each night, the revelers drawn to the destruction by a force they cannot deny. Two warring cults rise to power, and both see Mia as the key to their opposing doomsday prophecies. They believe she has a connection to the freak electrical storm that caused the quake, and to the far more devastating storm that is yet to come.

Mia wants to trust the enigmatic and alluring Jeremy when he promises to protect her, but she fears he isn’t who he claims to be. In the end, the passion and power that brought them together could be their downfall. When the final disaster strikes, Mia must risk unleashing the full horror of her strength to save the people she loves, or lose everything.”

Mic rezumat: Mia Price este o adolescenta dependenta de fulgere. Dupa ce a fost lovita de fulgere de nenumarate ori, a inceput sa doreasca senzatia respectiva. Cand orasul in care traieste, Los Angeles este distrus de un cutremur devastator, Mia se vede nevoita sa faca tot posibilul sa-si tina familia unita. Cu toate acestea, cele doua culturi care apar dupa dezastru, The Followers si The Seekers vad in Mia posibilitatea de a salva orasul de furtuna ce urmeaza sa vina. Mai mult, ea este prinsa intre mama ei care a fost spalata pe creier de Followers si fratele ei care doreste sa ii urmeze pe Seekers.

Citate: “A piece of advice: if you want to remain in control of a doomsday cult, don’t give a date for the end of the world unless you’re really, really sure it’s going to happen. Being wrong tends to undermine your authority.”

Parerea mea: La inceput am fost „Woah!”. Cum altfel poti fi cand un roman incepe cu: “My name is Mia Price and I’m a lightning addict.”? Pe parcurs, entuziasmul meu s-a mai domolit putin… acest lucru nu inseamna ca nu mi-a placut cartea. Din contra, am adorat-o, insa parca as fi vrut in anumite momente putin mai mult. Asemeni romanului „Eve” si in Struck personajul principal face niste greseli imense si cateodata ma scotea din minti acest lucru.

Actiunea incepe usor pentru a se dramatiza din ce in ce mai tare pe parcurs, culminand cu un final superb. Din punct de vedere al problemelor prin care trece Mia cu familia ei, romanul este foarte intens si pe alocuri simti ca orice ai face pana la urma nimic nu se va termina cu bine.

Din punctul de vedere al personajelor ele sunt grozave. Mia este puternica si hotarata sa aiba grija de familia ei in ciuda oricaror dificultati. Nu cade in plasa celor care incearca sa o duca „cu zaharelul”, iar momentul cand lasa garda jos este cand il intalneste pe Jeremy, noul baiat de la scoala, extrem de misterios care ascunde un bagaj intreg de secrete si te face sa vrei sa stii cat mai multe despre el. Mai mult, liderii celor doua culturi sunt personaje foarte puternice care ies in evidenta si atrag atentia de fiecare data cand apar in scena.

Nota mea: 5/5


14 gânduri despre “Recenzie: Struck

  1. Gata mintea mea a raspuns afirmativ, m-ai convins de aceasta carte..ar trebuii sa o am in biblioteca…hm..genial, si interesanta recenzie, fulgere…sti imi seamana cu Storm din X-man, nu povestea in sine ci pasunea ei pt fulgere

   1. Te cred, dar sti la ce ma gandeam eu acum? Sa te ajut in campania pe care ai lansat-o daca nu e prea tarziu…vreau cartea asta in Romania si sunt sigura ca nu multi stiu de ea , poate voi mai da aripi si altora , desigur daca esti de acord:P

   2. Daca ai avea timp si ai vrea, ar fi absolut genial!
    Chiar ma gandeam ce sa mai fac in legatura cu ea pentru ca a cazut putin pe linie moarta in ciuda mesajelor mele trimise pe la edituri.
    Multumesc mult!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s