Recenzie: Hex Hall

hex-hallCu trei ani în urmă, Sophie Mercer și-a descoperit puterile de vrăjitoare, har moștenit de la tatăl ei, pe care mama, o simplă muritoare, l-a îndepărtat imediat după căsătorie. La balul de absolvire a liceului, Sophie atrage asupra ei atenția celor din jur printr-o vrajă care se termină foarte prost și este trimisă la Hex Hall, un fel de școală de corecție pentru așa-zișii copii Prodigium, adică vrăjitoare, zâne, magi, metamorfi, vârcolaci și, în mod excepțional, vampiri. 
La sfârșitul primei zile la noua sa școală, Sophie are deja trei dușmani noi, este îndrăgostită lulea de un vrăjitor sexy, descoperă că are o colegă de cameră vampir, iar o fantomă înfricoșătoare o urmărește pretutindeni. Mai mult, curând, Sophie află că cineva îi atacă în mod misterios pe elevii de la Hex Hall. 
Pe măsură ce secretele sângeroase se dezvăluie treptat, Sophie trebuie să se pregătească pentru cea mai mare amenințare pe care o are de înfruntat: o societate secretă, L’Occhio di Dio, al cărei scop declarat este exterminarea tuturor făpturilor Prodigium, și în special a ei. 

Parerea mea: Ha! Niciun triunghi amoros, cel putin in primul volum! Whoot! Daca aveam nevoie de un motiv in plus sa ador Hex Hall atunci acesta este 🙂 Sincer, nici nu stiu de unde sa incep cu toate lucrurile frumoase care mi-au placut cand am citit Hex Hall, deoarece sunt foarte multe. Am citit cartea in cateva ore care nici nu stiu cand au zburat! Sincer, acum era pranz si abia mancasem, apoi brusc m-am trezit dupa-amiaza la ultima pagina a cartii plangand dupa continuare  ( care e pe drum acum 😀 Ce noroc as avea daca ar ajunge atunci cand ajung si eu ).

Sa o luam de la inceput cu personajul principal, Sophie. Ea este principalul motiv pentru care mi-a placut Hex Hall. Sophie este neindemanatica, aiurita, fara puteri iesite din comun ( cel putin la inceput ), complet nesigura si atat de credibila incat te-ai astepta sa o vezi la colt de strada incercand sa faca o vraja de dragoste pentru a ajuta o colega. Cred ca toti ne-am saturat de eroinele perfecte din YA-uri la picioarele carora cad toti baietii. Ei bine, Sophie este total opusul acestora. Este sarcastica, ironica, are un umor de zile mari si pistrui pe care ii uraste. Mai mult prima ei reactie la vederea unui varcolac este sa strige: „Caine Rau!!!”

Alt personaj absolut demential a fost Jenna, prietena care si-o face Sophie la Hex Hall si care este singurul vampir prezent. Spre deosebire de majoritatea vampirilor din romane, Jenna nu este nici prea Dracula, nici prea Twilight. Este exact mix-ul perfect pentru a o face credibila si un personaj important.

Actiunea! Oh, da actiunea, caci este din belsug! Avem magie din belsug, un paznic misterios, baluri, eleve moarte si/ sau atacate de ceva ce ar putea sau nu ar putea fi un vampir, L’Occhio Di Dio, varcolaci si metamorfi, zane cu nasul pe sus, un trio de vrajitoare negre pe care cu siguranta ajungi sa le detesti si sa-ti fie mila de ele, fantome si spirite ale unor rude decedate demult. Ce ai putea vrea mai mult de atat? Ah, da, un baiat interesant… ei bine este si acela, in persoana lui Archer Cross care are acea tenta de bad boy ce nu este exagerata si care ascunde un secret interesant.

Quotes: “So, I have a destiny,” I said. “Crap.”

“I’m experiencing some teenage angst, Mrs Casnoff,” I answered. “I need to, like, write it in my journal or something.”

“So if you can heal with your touch, why are you working here as like, Hagrid, or whatever?” 

“Archer Cross, resident bad boy and total heartthrob. Warlock. Every girl here is at least, like, half in love with him. Crushing on Archer Cross
might as well be a class.” 

Nota mea: 5/5 ( cu siguranta )


9 gânduri despre “Recenzie: Hex Hall

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s