Recenzie: What she left behind

What She Left Behind“Don’t even think of leaving… I will find you,” he whispered. “Guaranteed.”

Sara and her mom have a plan to finally escape Sara’s abusive father. But when her mom doesn’t show up as expected, Sara’s terrified. Her father says that she’s on a business trip, but Sara knows he’s lying. Her mom is missing—and her dad had something to do with it.

With each day that passes, Sara’s more on edge. Her friends know that something’s wrong, but she won’t endanger anyone else with her secret. And with her dad growing increasingly violent, Sara must figure out what happened to her mom before it’s too late…for them both.

Mic rezumat: Sara si mama ei sunt prizoniere intr-o viata plina de violenta si durere. Tatal Sarei o bate pe mama acesteia, iar fratele Sarei s-a sinucis, deoarece nu a mai putut suporta situatia de acasa. Cand in sfarsit mama Sarei se hotaraste sa o ia pe fata si sa plece de acasa, aceasta dispare fara urma. Nestiind ce sa faca, Sara asteapta ca mama ei sa apara si spera ca tatal ei sa nu isi indrepte atentia asupra ei.

Citate: “Jay: Looks like you misspelled the Treaty of Versailles.
Sara: Yeah, well. My brother’s natural ability for languages didn’t rub off on me.
Jay: …I’m not talking about Versailles. I have no idea if you spelled that right. I’m talking about the word ‘treaty.”

Parerea mea: „What she left behind” este un roman care nu poate sa nu te miste. Este o poveste tensionata, care te tine ca pe ghimpi de la prima pagina pana la ultima, tot timpul intrebandu-te ce s-a intamplat defapt, unde este mama Sarei, vor scapa ele vreodata? Sentimentele sunt transmise intr-o mod extraordinar si ajungi sa vizualizezi toate evenimentele de la primul moment pana la finalul incendiar.

Stilul de scris al autoarei este foarte lin si curgator. Nu poti sa te opresti din citit chiar daca vrei, deoarece cartea te atrage si te ingrozeste in acelasi timp. Trauma suferita de tatal Sarei, modul in care el s-a schimbat, este redata prin amintirile fetei, iar autoarea are grija sa faca bine diferenta intre „cel care a fost tatal Sarei” si „cel care este acum.” Personajele secundare, desi nu se pune accentul prea mult pe ele, sunt descrise destul de bine incat sa atraga si sa fie destul de bine slefuite. Probabil cel mai important personaj din punctul meu de vedere este Matt, care, desi este redat doar prin amintiri, te misca si te face sa iti para rau pentru el.

Ce nu mi-a placut 100% si motivul pentru care am scazut din nota finala este sfarsitul cartii. Consider ca, date fiind detaliile pe care le impartaseste Sara in final, ea ar fi putut concluziona totul in alt mod. Nu stiu, parca totul a fost mult prea drastic, iar ea va fi nevoita sa se descurce cu ceva ce nu ar trebui sa fie in mintea unei fete de 16 ani.

Nota mea: 4/5


3 gânduri despre “Recenzie: What she left behind

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s