What’s Halloween + giveaway

Unul dintre lucrurile care imi plac cel mai mult la Halloween este istoria lui superba 🙂 Uitati aici ce am gasit pe internet despre aceasta sarbatoare.

Fișier:Jack-o'-Lantern 2003-10-31.jpg

„Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților.

Istoricul Nicholas Rogers, care a explorat originile Halloweenului, observă că în timp ce „unii folcloriști i-au detectat originile în sărbătoarea romană a Pomonei, zeița fructelor și semințelor, sau în festivalul morților denumit Parentalia, sărbătoarea este cel mai frecvent legată de festivalul celtic Samhain, scris inițial Samuin”.Numele provine din irlandeza veche și înseamnă „sfârșitul verii”.

Snap-Apple Night de Daniel Maclise prezentând o petrecere de Halloween în Blarney, Irlanda, în 1832

Festivalul Samhain sărbătorește sfârșitul „jumătății luminoase” a anului și începutul „jumătății întunecate”, și este uneori[3] considerat a fi „Anul Nou Celtic”.

Vechii celți credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de Samhain, permițând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Strămoșii familiei erau cinstiți și invitați acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita. În Scoția, rolul spiritelor era jucat de tineri îmbrăcați în alb cu fețele mascate sau înnegrite.[5][6] Samhain era o vreme când se făceau provizii de iarnă și se tăiau animalele pentru a păstra carnea peste iarnă. Focurile de tabără jucau și ele un rol în festivități. Toate celelalte focuri erau aprinse de la focul cel mare. Oasele animalelor tăiate erau și ele aruncate în foc. Uneori se aprindeau două focuri unul lângă altul, iar oamenii și animalele treceau printre ele ca ritual de purificare.

Următoarea influență a apărut o dată cu răspîndirea noii religii creștine în Europa. În anul 835, Biserica Romano-Catolică a transformat ziua de 1 noiembrie într-o sărbătoare creștină, care o celebrează toți sfinții. Aceasta era Sărbătoarea Tuturor Sfinților, sau Hallowmas, sau All Hallows.

Numele de „Halloween” și multe dintre tradițiile actuale provin din perioada veche engleză.”

~~~***~~~

Dupa ce ati citit despre istoria Halloween-ului, a venit vremea si pentru un premiu. Daca va plac semnele de carte atunci acestea sigur va vor face cu ochiul 🙂

Pentru a castiga aceste semne de carte tot ce trebuie sa faceti este sa imi lasati un comentariu cu sarbatoarea voastra preferata si motivul pentru care ati ales-o.

30.10 – 01.11


16 gânduri despre “What’s Halloween + giveaway

  1. M-am gandit mult la intrebarea asta si pana la urma a trebuit sa ma opresc asupra Craciunului. Nu pentru cadouri, desi le apreciez, bineinteles. Ci fiindca mereu cand ma trezesc in dimineata de 25 simt un pic din fericirea aceea exorbitanta si curiozitatea exaltanta pe care le simteam pe vremea cand inca mai credeam in Mos Craciun. Fiindca mi se pare ca macar pentru un moment lumea e un pic mai buna si mai pura si sunt mai fericita in realitate decat in fictiune.

  2. Craciunul imi place cel mai mult, e o atmosfera linistita, in casa miroase a brad si cozonaci, afara e zapada si e momentul in care toata familia se reuneste si toti suntem mai buni

  3. mie imi place Nasterea Maicii Domnului…este o sarbatoare unica in sat este foarte placut deoarece mergem la biserica iar unii oameni vin imbracati in costume nationale ceea ce ma face sa cred ca inca traditiile se mai respecta ,,partial,,..un motiv pentru care imi place aceasta sarbatoare este faptul ca a doua zi de ,,hram,,este ziua mea :)pup

  4. sarbatoarea me aprferata este halloweenul pt ca mi se pare o sarbatoare foarte interesanta si misterioasa!ntr-un fel ma atrag ciudateniile.imi plac la nebunie filmele si povestile de groaza cand suntm multi!

  5. Craciunul, pentru ca te face sa te simti diferit si mult mai fericit, inconjurat de multe luminite colorate, brad frumos impodobit, zapada – desi in ultimii ani nu prea a nins de Craciun 😦 si multe, cadouri frumoase

  6. Pai sarbatoarea mea preferata va fi maine xD. De ce? Pur si simplu imi plac chestiile iesite din comun, iar Halloween-ul este cu adevarat iesit din comun. Cu tematica sa din lumea fantastcului, cu povestile de groaza specifice, ce mai, tot ce mi-as putea dori vreodata! xD

  7. In legatura cu Halloween-ul .. ei bine, il urasc, adica nu vad nimic special in el si nici nu e sarbatorit ca atare la noi.
    Sarbatoarea mea preferata este Revelionul, din n motive pe care le am in capul meu si nu le pot explica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s