Keep holding on, Newton!

Astazi, vorbind cu bunica mea am aflat de nenorocirea care a lovit ieri orasul Newton din America! Un dement inarmat a intrat in Sandy Hook Elementary School unde a inceput sa traga si a omorat 20 de copii cu varste cuprinse intre 5-10 ani si 8 adulti.  Am ramas inmarmurita cand am auzit, neputand intelege cum pot unii oameni sa faca asa ceva. Cred ca ne aducem aminte toti de tragedia din Norvegia unde Andreas Brejvik a omorat 77 de oameni si nu a primit decat 25 de ani intr-o institutie pentru bolnavii mental. Ce placere perversa poti obtine omorand oameni – atat copii cat si adulti – si distrugand vietile a nu stiu cate familii? Nu Pot Sa Inteleg!!! De unde atat ura si atata cruzime? Si de ce criminalii scapa asa usor dupa ce naruie atatea vieti. Cel de la Newton s-a sinucis – ar fi meritat linsat -, Brejvik a primit acel simulacru de sendinta, nu stiu cati altii au scapat cu ani in puscarie sau chiar au reusit sa fuga.

Probabil ca nu voi afla niciodata raspunsul la o astfel de intrebare. Insa, pe masura ce trece timpul, incep sa imi dau seama ca justita este oarba in anumite privinte si ca nu face nici pe departe cat ar trebui pentru a ajuta lumea. Sper din tot sufletul ca Romania, asa cum o bodogane unii si fac misto de ea, sa ramana asa cum este. Cred ca am blajmajit destul si se vede din ce am scris ca nu sunt foarte coerenta. Am vrut sa mentionez acest eveniment pentru ca acei copii si familiile lor ar trebui sa fie in gandurile tuturor.

Stay strong, Newton! Keep holding on!


3 gânduri despre “Keep holding on, Newton!

  1. Norvegienii sunt niste oameni foarte pasnici si foarte rar li se intampla sa se fure de la ei, macar putin. Oaminii isi lasa copiii fara nici o grija pe strazi si la 12 noaptea (fie ca soarele este pe cer sau nu) Ei sunt rupti de alte tari, nu sunt in UE, au o industrie proprie si nu importa caci nu au nevoie. Cea mai mare legatura a lor cu tarile straine consta in turism. De ce i s-au dat nebunului aceluia numai 25 de ani de „inchisoare” este simplul motiv ca ei, neconfruntadu-se cu astfel de cazuri, nu au in constitutie o sentinta mai mare decat aceasta. Insa fii calma. Eu stiu destul de multe despre ce este vorba in cazul acesta asa ca iti pot spune clar ca Brejvik nu va fi eliberat niciodata. La fiecare 5 sau 10 ani se vor face niste verificari a dosarului pe seama carora sa se decida daca sa il elibereze sau nu. Acestuia, iti dai foarte bine seama, la fiecare reevaluare se va ajunge clar la concluzia ca nu poate fi eliberat.
    Multi se intreaba cum de sunt atat de multe atentate in America. Norvegia cu America nu se compara. Norvegia, desii are un teritoriu vast, locuitorii ii sunt putini si rasfirati. Pe cand America… in jur de 50 de state, mai un continent intreg. Cu cat teritoriul este mai mare, cu atat numarul de nebuni creste. In plus la ei este o diferenta foarte mare in societate intre cei puternici si cei slabi, intre cei bogati si cei saraci. Cei cu egoul prea mare, din fundul societatii, o mai iau razna. Vezi tu, Brejvik este numai unul, un nebun, care a vrut sa curete Norvegia de emigrantii straini si musulmani in special. La norvegieni, de altfel, nu exista diferente intre oameni – toti sunt egali. Nu exista om bogat sau om sarac. Diferentele sunt foarte mici. Nu exista oameni abandonati pe strada, nu exista hoti, criminali sau macar oameni necunvinciosi. Stiu, suna precum raiul pe pamant, dar asa este. Pentru ei, atacul din tabara aceea politica pentru tineri a fost o mare nenorocire si i-a luat prin surprindere.
    Oricum, din pacate, lumea este plina de criminali. Stii, si legendele grecesti spuneau – anii de aur ai umanitatii au apus cu mult timp in urma. Suntem oamenii de fier, nu ne mai cinstim parintii si fiecare vrea sa fie mai mare decat altul. Iar aceasta este o legenda cum nu se poate de trista si adevarata 😦

  2. Omg… nu auzisem de stirea asta! 😐 Oribil :-s nici eu nu pot intelege acesti oameni. Cel mai probabil sunt bolnavi mintal sau .. 😐 nici nu stiu ce sa zic. Mai bine ca a disparut dintre noi un astfel de om insa nu ajuta cu nimic moartea lui 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s