„Ember” Blog Tour: Recenzie

Ember (Ember #1)„Love never dies…but it can kill.

Ember is the story of Max Valentine, a teenager with secret abilities and many inner demons. His life revolves around music and his love for it. When his father dies he seeks answers with his last living relative, his fathers brother Frank. Frank lives on the island of Maui and eagerly takes Max in as his own. Max soon learns that healing his past will be more difficult than he could have ever believed. Two major complications will tempt and torment him as he tries to make sense of his abilities.

The first temptation comes in the form of a mysterious island girl. Asia Lyn Michaels is rich, spoiled, angry and beautiful. Her path crosses with Max on the beach one afternoon, forever changing both of their lives. Max saves her life and she discovers his secret. From that moment on they are connected, no matter how much they fight it.

The second temptation will test Max’s very soul. Samantha Ann Summers is sweet, artistic, smart and confident. She will help Max find his smile again and maybe even heal his past mistakes. She is possibly his soul mate and Max will fight that with every fiber of his being.

Max’s temper and indecision with the girls will send in motion events that will cost him dearly. He will test the limits of his powers and the new relationship with his protective uncle. He will gain a powerful love and lose another.”

Citat: “Love at first sight. I’ve always heard that said in movies or my favorite books but I never believed in it for a second. Death at first sight. That was much more my style. You know, the whole James Dean kind of thing. Live fast, die young sort of culture. Soon enough I would have experienced both.”

Recenzie: Cand m-am apucat sa citesc „Ember” aveam o oarecare strangere de inima intrucat vazusem atat recenzii favorabile, cat si recenzii care ma faceau sa cred ca nici nu ar trebui sa ma apropii de aceasta carte. Dupa ce am citit-o pot spune ca da, mi-a placut, dar nu, nu este chiar cartea visurilor mele, insa probabil voi citi si volumul 2. Ca urmare, desi este o carte buna nu are acel „wow” factor pe care il caut cand citesc un roman YA.

Dar, sa incepem cu inceputul. In ceea ce il priveste pe protagonistul romanului, Max Valentine, nu am ce obiecta. Trebuie sa recunosc ca am o pasiune morbida sa citesc romane in care personajele sunt putin „broken” din cauza lucrurilor prin care au trecut prin viata, iar Max este fix acel tip de personaj de care ma atasez din cauza tuturor evenimentelor nefericite pe care le-a trait. Sentimentele sale sunt bine descrise in „Ember” si pe parcursul cartii poti simti tulburarea lui Max, dar si confuzia sa. Pe de alta parte, sunt cateva momente in roman in care reactiile personajelor nu sunt credibile, ba chiar ar putea parea infantile.

In privinta triunghiului amoros si a romance-ului din carte, am din nou pareri mixte. Desi este schimbata ideea de baza a love triangle-urilor din YA-uri si aici avem doua fete si un baiat, in loc de doi baieti si o fata, intrebarea mea este: nu se poate sa se vina si cu ceva mai original? M-am saturat pana peste cap de „drama” acestor triunghiuri amoroase de care pare ca nu putem scapa. Vreau altceva! Vreau ceva nou si original, nu aceeasi idee repetata la infinit! Separat de aceast mica frustrare a mea, mi s-a parut ca romance-ul din carte a fost credibil, nici prea rapid, dar nici prea lent. Dupa cum am mai spus, mi-a placut mult cum sunt descrise sentimentele; citind „Ember” am avut momente cand m-am enervat, cand m-am bucurat si cand am suferit alaturi de personaje.

Cat despre Asia si Sam, trebuie sa spun ca mai degraba m-am simtit mai aproape de Asia, ca personaj, decat de Sam. Mi s-a parut ca prima ascunde mai multe, este mai complexa, pe cand cea din urma are un „ceva” care lipseste  pentru a o face tipul de personaj de care sa te atasezi.

Pentru a incheia, ma voi lega putin si de partea supranaturala a romanului. Aici sincera sa fiu am fost cel mai dezamagita pentru ca mi s-a parut ca in ciuda faptului ca aceste elemente sunt foarte importante in roman, nu s-au dat destule detalii despre ele. As fi preferat sa fie ceva mai multe explicatii, iar elementele sa fie incorporate astfel incat sa nu te lase sentimentul de insuficient.

Nota mea: 3.5-4/5

banner ember

Nu uitati sa dati click link-ului de mai jos pentru a ajunge si la pagina cu concursul organizat in cadrul acestui blog tour 🙂

a Rafflecopter giveaway


5 gânduri despre “„Ember” Blog Tour: Recenzie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s