Recenzie: Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere

Cop-Probabilitatea-statistica„Cine şi-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul?

Pentru tânăra de şaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum…

Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York şi e pe cale să întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătoreşte, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viaţa ei.

Apoi, aşteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlneşte pe Oliver. E britanic. Şi e foarte drăguţ. Şi o va însoţi în noul ei zbor.
Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley şi Oliver se pierd unul de altul în aglomeraţia din aeroport, la sosire.
Îi va aduce oare soarta din nou împreună?

Desfăşurată pe parcursul a douăzeci şi patru de ore, povestea lui Hadley şi a lui Oliver ne vorbeşte despre relaţiile de familie, despre a doua şansă şi despre dragostea la prima vedere.”

Citate: „Sunt atatea posibilitati ca totul sa fi putut decurge altfel.”

Recenzie: „Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere” este genul de carte pe care este bine sa o citesti intr-o zi calduroasa de primvara, stand in parc pe o bancuta sau vara, undeva la plaja ( sau pe un camp ). Este genul acela de carte usor de citit, draguta, siropoasa, care stii ca nu va ajunge niciodata roman de premiul Nobel, dar careia chiar nu ai ce ii reprosa nici in materie de personaje, nici in materie de scris pentru ca pur si simplu, citind-o, simti cum ziua ta devine mai buna. Cam aceasta este impresia care mi-a lasat-o mie romanul lui Jennifer E. Smith.

Ideea in jurul careia se invarte cartea, cea a „dragostei la prima vedere” este foarte frumos transpusa de autoare in cuvinte. Chiar si scepticii – ca mine – care nu cred in asa ceva se pot lasa dusi de val putin citind aceasta carte si imaginandu-si intalnirea dintre Hadley si Oliver si posibilitatea ca cei doi sa se completeze atat de bine din primul moment in care se cunosc. Toate intamplarile din carte au loc doar intr-o singura zi, fapt care lasa o amprenta inedita asupra acestui roman intrucat pe masura ce il citesti te gandesti cu trepidatie ca in curand ziua se va termina si te intrebi oare in ce fel se va intampla acest lucru.

Nota mea: 5/5


8 gânduri despre “Recenzie: Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere

  1. Din ce am citit in recenzie, cartea pare interesanta ! O sa incerc sa o citesc si eu !
    Dragostea „la prima vedere” exista, e frumoasa, e unica, e emotionanta… Conteaza doar sa o descoperi sau sa te gaseasca ea pe tine ! Si vine atunci cand nu o cauti !

  2. Cartea asta mă atrage din mai multe puncte de vedere, în primul rând pentru durata scurtă a acțiunii. 2Mă face să mă gândesc că ni se poate întâmpla oricui să ne îndrăgostim la prima vedere și în 24 de ore totul să o ia razna.
    3Îmi place foarte mult recenzia .

  3. Draguta cartea, si mie mi s-a parut tot cam asa. O citesc… cand nu prea am chef de citit si e mai mult ca o mica pauza de la viata.:D (avand in vedere ca HP e disparitie completa)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s