Primele 100 de cuvinte #2

Photobucket

Pe blogul Romance of Pages, pe care îl puteți vizita cu un click pe imaginea de mai sus, este în derulare o campanie foarte draguță care se numește Primele 100 de cuvinte. Practic trebuie luata o carte în fiecare lună și scrise primele 100 de cuvinte din ea :) N-am mai făcut de ceva vreme acest lucru asa că am decis luna aceasta să pun mâna pe o carte la întâmplare și să scriu primele 100 de cuvinte. Cartea care a fost astfel aleasa este:

„MARSILIA — SOSIREA

În ziua de 24 februarie 1815, santinela de la Notre-Dame de la Garde semnală „Faraonul”, corabie cu trei catarge, care venea din Smirna, Triest şi Neapole.Potrivit obiceiului, o barcă porni îndată din port, o luă pe lângă castelul If şi abordă nava între capul Morgion şi insula Rion.

Îndată, de asemenea potrivit obiceiului, platforma portului Saint-Jean se umplu de curioşi; căci sosirea unui vas la Marsilia este întotdeauna un eveniment, mai ales când vasul acesta, cum era cazul „Faraonului”, fusese construit, înzestrat cu cele necesare, încărcat în şantierele oraşului Phoceea, şi când el aparţinea unui armator din oraş.

Între timp, vasul…”


7 gânduri despre “Primele 100 de cuvinte #2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s