Recenzie: Inventia lui Hugo Cabret

„Orfan, ceasornicar si hot de nevoie, Hugo traieste in cotloanele  intunecate ale unei gari aglomerate din Paris, unde, pentru a supravietui, trebuie sa-si pastreze secretele si sa ramana nevazut. Dar cand lumea lui se incruciseaza, asemenea mecanismelor ceasurilor de care are grija, cu o fata ciudata, care iubeste cartile, si un batran aspru, care are o pravalie cu jucarii in gara, viata ascunsa a lui Hugo si cel mai pretios secret al lui sunt in primejdie. Un desen ciudat, un carnetel nepretuit, o cheie furata, un om mecanic si un mesaj ascuns, de la tatal mort al lui Hugo, alcatuiesc firul calauzitor al acestei povesti complicate, pline de mister, si emotionante.”

Mic Rezumat: In urma unui incendiu ingrozitor ce a avut loc la muzeul unde lucra, tatal lui Hugo, ceasornicar si inventator de meserie, moare lansandu-l pe baiat in grija unchiului sau betiv, Claude. Alaturi de Claude, Hugo invata cum sa repare ceasornicarele si sa le faca sa mearga. Insa, cand Claude dispare, Hugo se vede nevoit sa ascunda disparitia unchiului sau, sa continue sa aiba grija de ceasornicarele din gara si sa repare omuletul mecanic care fusese candva visul tatalui sau pentru a-i descifra secretul. Insa nimeni nu se asteapta cu adevarat sa vada ce mister va scoate la iveala omuletul mecanic.

Citate: “I like to imagine that the world is one big machine. You know, machines never have any extra parts. They have the exact number and types of parts they need. So I figure if the entire world is a big machine, I have to be here for some reason, too.”

Parerea mea: In ciuda marimii cartii ( Inventia lui Hugo Cabaret este o carte imensa ), am putut citi acest roman intr-o singura ora. Motivul este ca mai mult de jumatate din paginile cartii sunt reprezentate de desene. In loc sa iti povesteasca intamplarile lui Hugo, autorul ti le arata, te poarte de-a lungul garii in care traieste baiatul prin intermediul imaginilor. Este o carte cu adevarat inedita, atat prin felul in care a fost construita cat si prin actiunea sa frumoasa, dar mult prea scurta. Sunt convinsa ca cei ce au citit sau vor citi Inventia lui Hugo Cabaret, vor ajunge la finalul cartii dorindu-si sa mai aiba inca 500 de pagini de imaginat. Intr-adevar, nu citesti povestea cartii, ci o imaginezi pe masura ce ea se desfasoara.

Nota mea: 5/5


8 gânduri despre “Recenzie: Inventia lui Hugo Cabret

  1. Mi-a placut enorm cartea,de asemenea am terminat-o in mai putin de o ora,chiar daca am citit versiunea in engleza…raftul meu a cedat datorita acesteai carti.Merita citita!! 😀

Lasă un comentariu